Czy warto zmienić auto... gdzie wujek Dobra Rada?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

fajna zazdraszam xenonow

dekor srebny i nizsze zawieszenie jakby miala bym zazdraszał bardziej
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Czesc,

od poltora roku ujezdzam Fabke II 1.4 TDI w wer. classic z kilkoma dodatkami.

akurat mam mozliwosc sprzedania auta za dobra cene - obawiam sie ze taka mozliwosc sie juz moze nie powtorzyc, bo za pol roku mi sie konczy gwarancja.

auto ma przebieg znikomy - niecale 29.000 km

i teraz zastanawiam sie, bo:

1. moge sprzedac Fabie i kupic w tej cenie (+ewentualnie kilka tysiecy zlotowek) UZYWANE:
    O2
    Superb I
    VW Touran
    Vectra kombi
    Volvo V40
    VW Passat
    z wyzej wymienionych wlasciwie pod uwage biore glownie O2 i Superba, bo po prostu lubie Skody i od biedy Tourana. Passata z uwagi na liczne usterki bym sie chyba bal.

Wczoraj odbylem jazde probna Superbem I - i szczerze mowiac jakichs megarewelacji w porownaniu z Fabia nie zauwazylem. Wrecz niektore rzeczy ma gorsze (dla mnie), jak polleząca pozycja za kierownice w porownaniu z krzeselkowa w Fabii.

Ogloszen jest kilka tysiecy - wiekszosc po dziewicy rocznik 23 z niemiec z dwojka dzieci, ktora jezdzila 2 kilometry do sklepu po mleko dla prosiaka i oczywiscie nie palila a przeglady robila zawsze na czas wymieniajac przed sprzedaza rozrzad, oleje, filtry itd. bo widac lubi dokladac do interesu....

i teraz nie wiem czy warto sprzedac praktycznie bezawaryjne auto jakim jest Fabia i sie ladowac w cos uzywanego.... moze ktos z Was wlasnie sie zastanawia nad sprzedaza O2 to moze wlasnie ma okazje na dobrego kupca ;-) - kolege z forum hehe

po drugie nie wiem co ewentualnie wziac O2 czy Superba I....

Vše ze světa aut a motorek. Recenze, hodnocení, srovnávací testy i crash testy. Novinky, bazar, servis, česká auta. Vlastní videa a profesionální video recenze.

2. Gdyby to byl okres sprzed kilku miesiecy, np. grudzien lub styczen to po sprzedazy Fabii moglbym troche dolozyc i kupic nowe O2 lub Yeti. ale nie ma juz tych modeli chyba z wyprzedazy (pytalem Daniela). Wiec co - sprzedam teraz i co mam do grudnia robic? Osiolka kupic?

3. nie sprzedawac Fabii i jezdzic dalej a jakby sie nagle wzbogacic to wtedy zmienic. Mam w planach otworzyc w tym roku firme, moze jakbym zarobil co nieco, to pod koniec 2011 r. (czyli za poltora roku) kupil na firme nowego Superba II w ktorym sie po targach w Poznaniu zakochalem ;-) - wziac go np. w leasing i sobie calego odliczac...

Do czwartku musze sie zdecydowac, bo juz mi jeden kupiec uciekl, a ten ma wlasnie czekac do czwartku. Zal mi nieco Fabii bo jest w bardzo dobrym stanie. Dbalem jak o czlonka rodziny....

No wiec gdzie ten wujek Dobra Rada, co? ;-)
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W Tourana to bym się raczej nie pchał, ponoć strasznie awaryjny(z tego co pamiętam w jakimś teście z silnikiem diesla dostał 1+ na 6)
      Ja bym postawił na OII tdi

Komentarz

• mikolaj
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 366
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marlej108, moim zdaniem jeśli masz dobrego kupca i masz czymś jeździć do czasu zakupu O2 to sprzedaj. bo szczerze mówiąc kupić coś dobrego ciężko jest.

Komentarz

• Psycho Dad
          Rider
          • 2009
          • 629

3.

kupno używanego to zawsze ryzyko szczególnie ze nie masz nic na oku.
          A jak otworzysz firmę to i tak cie będzie kusił nowy
          Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Zamieszczone przez marlej108
            1. moge sprzedac Fabie i kupic w tej cenie (+ewentualnie kilka tysiecy zlotowek) UZYWANE:
            O2
            Superb I
            VW Touran
            Vectra kombi
            Volvo V40
            VW Passat
            O Oplu zapomnij. Skoro chcesz Skodę, to ... kup O2. Będzie nowsza od Superba I, tańsza w eksploatacji, mniejsza (co kto lubi, w mieście to może być atut) a jednoczęsnie pojemniejsza od Fabii, oraz więcej tego jeździ (czyli łatwiej o kupno i ewentualne porady).

Zamieszczone przez Psycho Dad
            kupno nowego to zawsze ryzyko
            Jakie? :lol:
            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
            G.B.Show

Komentarz

Pracuję...